Samen stoppen we het coronavirus!

Mensen noemen onze zorgprofessionals helden. Zelf vinden ze dat niet. De omstandigheden zijn extreem, dat klopt. Ook onder deze omstandigheden zetten ze zich voor meer dan 100% in en doen ze waar ze goed in zijn: zorgen voor patiënten en onderzoek doen naar het coronavirus.

Onderzoek
Als je je vijand wilt verslaan, moet je hem goed leren kennen. Heel goed. Want elk detail, elke zwakke plek, kan hét verschil maken. Met die bril kijken onze onderzoekers naar Covid-19. Ze werken keihard om het virus in kaart te brengen, om met die kennis mogelijke behandelingen en medicijnen te ontwikkelen. En dat heeft al tot positieve resultaten geleid. Dankzij vele donateurs is een aantal onderzoeken versneld opgestart, zijn de eerste resultaten geboekt, kan de strijd tegen corona en de zorg na corona doorgaan.

BCG onderzoek
‘In samenwerking met UMC Utrecht zijn we een studie gestart naar de mogelijke werkzaamheid van het vaccin tegen tuberculose (BCG-vaccin). Als het werkt, kunnen we onze zorgmedewerkers beter beschermen tegen het coronavirus.’ Prof. dr. Mihai Netea, hoogleraar Experimentele Interne Geneeskunde.

Bekijk onderstaand Engelstalig filmpje op NBC News over het BCG-onderzoek in het Radboudumc.

Onderzoek naar de relatie tussen BMI en Covid 19
Er is een verband aangetoond tussen overgewicht en de ernst van COVID-19, en er zijn aanwijzingen dat een meer uitgesproken ontstekingsreactie bij patiënten met ernstig overgewicht een rol zou kunnen spelen. Zo lang er geen vaccin beschikbaar is, is onderzoek naar nieuwe behandelingen van COVID-19 van groot belang.

Nazorg voor corona patiënten
Er zijn steeds meer signalen dat een aanzienlijk aantal corona-patiënten langdurig klachten houdt; hoesten, vermoeidheid, gevoel niet goed te kunnen doorademen, activiteiten niet kunnen oppakken en/of angstgevoelens. Het Radboudumc heeft een integrale en interdisciplinaire COVID-19 nazorg poli ingericht onder coördinatie van de afdeling Longziekten. Op deze corona nazorgpoli maken medewerkers van het Radboudumc een uitgebreide analyse van de gezondheid van patiënten en worden antwoorden gezocht op onderzoeksvragen over COVID-19 nazorg.

Beschermingsmiddelen en beademingsapparatuur
Totdat we het virus hebben verslagen, is het belangrijk om onze zorgprofessionals te beschermen, zodat zij de beste zorg kunnen blijven geven aan onze patiënten. Ook hier hebben we hulp voor nodig. Denk aan het testen van professionele mondkapjes en gezichtsbeschermers. En het alternatieve beademingsapparaat, waar IC-arts dr. Hugo Touw aan meewerkt, om de capaciteit van IC’s in binnen- en buitenland te kunnen opschalen als het nodig is.

Help mee, doneer!
Wil jij meehelpen aan deze oplossingen? Doe dan nu een donatie. Dat vinden wíj een heldendaad. Elk bedrag helpt. Bedankt namens al onze zorgprofessionals!

Crowdfunding
We zijn op alle fronten bezig om de benodigde financiering te verwerven. Naast deze crowdfunding waarmee iedereen online kan doneren, kunnen fondsen en bedrijven het onderzoek in het Radboudumc ook steunen via het Radboud Fonds. U kunt hiervoor contact opnemen met Marieke Kokkeler.

Dit is een actie van het Radboud Fonds; een fonds opgericht door Radboudumc en Radboud Universiteit.


Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie en vraag collega's, familie, vrienden en bekenden je te steunen. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

De 'Wandel corona de wereld uit!'-kaart

25-06-2020 | 15:17 Geplaatst op: Wandel corona de wereld uit! Er zijn al meer dan 100 wandel-acties gestart! Op deze kaart kun je zien op welke plekken in Nederland er gewandeld wordt. Zie je jezelf niet op de kaart staan en wil je dit wel? Stuur dan een mailtje met je naam en startpunt naar fondsenwerving@ru.nl. Dan zorgen wij dat jouw startpunt ook op de kaart komt. 
Lees meer
Bekijk alle
€ 200

Berry

17-09-2020 | 22:52 Aan: Team Ton Jacobs Hopelijk kan deze bijdrage er iets aan doen, dat in de toekomst eerder een oplossing wordt gevonden om deze ellende te voorkomen.