Wandel corona de wereld uit!

Door de coronamaatregelen kunnen de jaarlijkse wandelevenementen in 2020 helaas niet door gaan. Wandel je graag en wil je helpen corona de wereld uit te krijgen? Dan is deze actie iets voor jou! Start je eigen wandelactie, vraag je familie, vrienden, buren, collega's je te sponsoren en start met wandelen!

Wandel Corona de wereld uit!

Zorgprofessionals, wetenschappers en onderzoekers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc werken samen aan urgente onderzoeken naar het coronavirus. Om deze projecten te realiseren is het Radboud Fonds een crowdfunding gestart. Wandel corona de wereld uit! is een speciale wandelactie waarbij alle wandelaars in Nederland worden gevraagd individueel 20,20 km - of een veelvoud daarvan - te wandelen én zo bij te dragen aan onderzoek naar het coronavirus. Doe je mee?

Hoe werkt het?

Klik op "Start actie" en doorloop de stappen; omschrijf hoeveel kilometer je wilt wandelen, minimaal 20,20 km of een meervoud daarvan, hoeveel geld je wilt ophalen en waarom je dit belangrijk vindt om te doen. Met een foto wordt je actiepagina nog mooier en persoonlijker. Deel je persoonlijke actiepagina daarna met zoveel mogelijk bekenden en vraag ze je te sponsoren. Bovenin de menubalk bij Actiestarten? vind je tips om je actie succesvol te maken.

Wie kan er meedoen, welke voorwaarden

Iedereen kan meedoen! Jong en oud, groot en klein, op klompen, barefoot of op teenslippers. Zolang je maar kan aantonen dat je minimaal 20,20 km hebt gewandeld. Mail het bewijs naar Jurgen Bahlman via fondsenwerving@ru.nl. Een screenshot van je tracker én een foto van jezelf in actie is voldoende. Als je van te voren laat weten wanneer je gaat wandelen en met welke speciale reden, maak je kans om gevolgd te worden door het Radboud Fonds vlog-team en ontmoeten we je graag onderweg. We vragen iedere actie-starter € 20 inschrijfgeld; dit bedrag wordt bij de donaties meegeteld.

Wandel minimaal 20,20 km, maar wel veilig

Misschien heb je het hele jaar door getraind voor De Nijmeegse Vierdaagse, De Lentewandeling of De Bloesemtocht en was je van plan om met een groep samen te wandelen. Dat gaat nu even niet! Maar wandelen is gezond en waarom zou je je sportieve prestatie uitstellen? Het kan nog steeds en veilig. Niet in groepen, maar individueel. In je eigen buurt, in je eigen tempo. 

Collectors shirt en medaille

We vinden het geweldig dat je je inzet en willen je daar graag voor bedanken:

  • Als jij een wandel-geldinzamelingsactie start én € 20 inschrijfgeld hebt betaald, ontvang je het enige echte   #wandelcoronadewerelduit-shirt! 
  • Heb je je doelafstand gehaald? Laat ons het bewijs zien en je ontvangt een limited-edition medaille.

Samen stoppen we het coronavirus!

Je bijdrage wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus in het Radboudumc. Want als je je vijand wilt verslaan, moet je hem goed leren kennen. Heel goed. Want elk detail, elke zwakke plek, kan hét verschil maken. Met die bril kijken onze onderzoekers naar Covid-19. Ze werken keihard om het virus in kaart te brengen, om met die kennis betere bescherming en medicatie te ontwikkelen. En dat heeft al tot positieve resultaten geleid. Lees hierover meer op Stop het coronavirus!

 

De Radboud Universiteit en het Radboudumc hebben hun fondsenwerving neergelegd bij het Radboud Fonds. Het Radboud Fonds biedt particulieren, organisaties en bedrijven de mogelijkheid bij te dragen en betrokken te zijn bij projecten op het terrein van onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg.

 

 

Bekijk alle
€ 15 05-01-2024 | 19:53 Aan: Radboudfondsbijdrage van 'de lichtloper'
€ 25 30-06-2021 | 15:51 Aan: Let's go viral!
€ 1.000 20-12-2020 | 16:28
€ 71 06-10-2020 | 21:17 Aan: Radboudfondsbijdrage van 'de lichtloper'
€ 200 17-09-2020 | 22:52 Aan: Team Ton Jacobs Hopelijk kan deze bijdrage er iets aan doen, dat in de toekomst eerder een oplossing wordt gevonden om deze ellende te voorkomen.
Bekijk alle

De 'Wandel corona de wereld uit!'-kaart

25-06-2020 | 15:17 Er zijn al meer dan 100 wandel-acties gestart! Op deze kaart kun je zien op welke plekken in Nederland er gewandeld wordt. Zie je jezelf niet op de kaart staan en wil je dit wel? Stuur dan een mailtje met je naam en startpunt naar fondsenwerving@ru.nl. Dan zorgen wij dat jouw startpunt ook op de kaart komt. 
Lees meer