Fiets corona de wereld uit!

Eind september meldde het RIVM bijna elke dag 3.000 nieuwe coronagevallen. Dat getal loopt al weken op en sinds kort geldt dat ook voor het aantal coronapatiënten dat wordt opgenomen. Fiets je graag en wil je helpen corona de wereld uit te krijgen? Dan is deze actie iets voor jou! Start je eigen fietsactie, vraag je familie, vrienden, buren, collega's je te sponsoren en start met fietsen!

Fiets corona de wereld uit!

Zorgprofessionals, wetenschappers en onderzoekers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc werken samen aan urgente onderzoeken naar het coronavirus. Om deze projecten te realiseren is het Radboud Fonds een crowdfunding gestart. Fiets corona de wereld uit! is een speciale fietsactie in samenwerking met de Fietsersbond, waarbij alle fietsers in Nederland wordt gevraagd individueel 20,20 km - of een veelvoud daarvan - te fietsen en zo bij te dragen aan onderzoek naar het coronavirus. Doe je mee?

 

 

 

 

 

Hoe werkt het?

Klik op "Start actie" en doorloop de stappen; omschrijf hoeveel kilometer je wilt fietsen, minimaal 20,20 km of een meervoud daarvan, hoeveel geld je wilt ophalen en waarom je dit belangrijk vindt om te doen. Met een foto wordt je actiepagina nog mooier en persoonlijker. Deel je persoonlijke actiepagina daarna met zoveel mogelijk bekenden en vraag ze je te sponsoren. Bovenin de menubalk bij Actie starten? vind je tips om je actie succesvol te maken.

Wie kan er meedoen, wat zijn de voorwaarden?

Iedereen kan meedoen! Jong en oud, groot en klein, op een gewone fiets, elektrische fiets, racefiets, mountainbike, driewieler of mamafiets. Als je maar kunt aantonen dat je minimaal 20,20 km hebt gefietst. Mail het bewijs naar Jurgen Bahlman via fondsenwerving@ru.nl. Een screenshot van je route of tracker én een foto van jezelf in actie is voldoende.

Als je van te voren laat weten wanneer je gaat fietsen en met welke speciale reden, maak je kans om gevolgd te worden door het Radboud Fonds vlog-team en ontmoeten we je graag onderweg. We vragen iedere actiestarter € 20 inschrijfgeld; dit bedrag wordt bij de donaties meegeteld.

Fiets minimaal 20,20 km, maar wel veilig

Misschien heb je het hele jaar door getraind voor een fietsevenement, die door de coronamaatregelen is afgelast. Fietsen is gezond en waarom zou je je sportieve prestatie uitstellen? Het kan nog steeds en veilig. Niet in groepen, maar individueel. In je eigen buurt, in je eigen tempo.

Collectors T-shirt en medaille

We vinden het geweldig dat je je inzet en willen je daar graag voor bedanken:

  • Als jij een fiets-geldinzamelingsactie start én € 20 inschrijfgeld hebt betaald, ontvang je het enige echte #fietscoronadewerelduit-shirt!
  • Heb je je doelafstand gehaald? Laat ons het bewijs zien en je ontvangt een limited-edition medaille.

Samen stoppen we het coronavirus! 

Je bijdrage wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus in het Radboudumc. Want als je je vijand wilt verslaan, moet je hem goed leren kennen. Heel goed. Want elk detail, elke zwakke plek, kan hét verschil maken. Met die bril kijken onze onderzoekers naar Covid-19. Ze werken keihard om het virus in kaart te brengen, om met die kennis betere bescherming en medicatie te ontwikkelen. En dat heeft al tot positieve resultaten geleid. Lees hierover meer op Stop het coronavirus!

 

De Radboud Universiteit en het Radboudumc hebben hun fondsenwerving neergelegd bij het Radboud Fonds. Het Radboud Fonds biedt particulieren, organisaties en bedrijven de mogelijkheid bij te dragen en betrokken te zijn bij projecten op het terrein van onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg.

Bekijk alle
€ 5 08-10-2020 | 12:48
€ 20 22-07-2020 | 15:43 Aan: Corona op de bagagedrager
€ 1.260 18-07-2020 | 11:25 Aan: fietsenisbeterdancorona.nl Einde van onze actie Fietsen is beter dan Corona. Voor zowel het SJG alsook het Radboudfonds 3300,- euro bij elkaar gefietst op 24 mei 2020. Als bedankje dat deze ziekenhuizen mij zo goed verzorgd hebben toen ikzelf Corona had. Gefietst met Jan van Dongen en Mike Palmen.
€ 10 16-07-2020 | 13:04 Aan: Fietsen tegen de coronastrijd wereldwijd
€ 5 12-07-2020 | 11:33 Aan: keukens
Bekijk alle

Fietsactie voor coronaonderzoek

09-10-2020 | 15:46 ANS Algemeen Nijmeegs Studentenblad Na een succesvolle wandelactie is het Radboudfonds een fietsactie begonnen om geld voor coronaonderzoek aan het Radboudumc op te halen. Deelnemers kunnen op eigen initiatief een rondje fietsen en zich daarvoor laten sponsoren. ‘We willen met deze actie studenten mobiliseren.’ Lees het hele artikel op ANS-online.
Lees meer