In het Nieuws

Onze fondsenwervende acties en de onderzoeken die we mede mogelijk maken halen vaak het nieuws. Op deze pagina ziet u een greep uit de publicaties:

 

Radboud Fonds 18 juni 2020

Wandel corona de wereld uit - door Tineke Honingh

‘Dit virus heeft ons allemaal geraakt’

Prof. dr. David Burger is ziekenhuisapotheker in het Radboudumc, hoogleraar klinische farmacie én fervent Vierdaagse-loper. De Vierdaagse gaat niet door, maar hij gaat wél wandelen, ook al heeft hij net corona-tropenweken, of eigenlijk tropenmaanden achter de rug. Met welk doel? Geld inzamelen voor meer onderzoek naar corona.

 

de Volkskrant 4 mei 2020

Weer aanwijzingen dat BMR-vaccin beschermt tegen corona

Maarten Keulemans

Opnieuw hebben wetenschappers voorzichtige aanwijzingen gevonden dat het vaccin tegen bof, mazelen en rode hond de ernst van covid-19 kan tegengaan. Dat zou verklaren waarom jongere mensen zo weinig last hebben van het coronavirus, stellen onderzoekers verbonden aan de Amerikaanse ngo de World Organization: die hebben de prik gehad, en ouderen vanaf ongeveer 50 jaar niet.

 

De Telegraaf 23 april 2020

Radboudumc produceert 100.000 spatschermen per week

Door Arianne MantelVandaag, 08:00 in BINNENLAND

 

De Gelderlander 02-04-2020

Universiteit en ziekenhuis Nijmegen zoeken geld voor productie nieuw beademingsapparaat

Door Lars Barendregt

NIJMEGEN - In de strijd tegen het coronavirus zijn nieuwe betaalbare beademingsapparaten en gezichtsbeschermers ontwikkeld, met hulp van het Nijmeegse Radboudumc. De verwachte piek aan coronapatiënten in ziekenhuizen zou daar straks mee kunnen worden opgevangen. Alleen: voor de productie van de nieuwe vindingen is nog een boel geld nodig.