Wandelend naar Nijmegen met 2 pony's en 2 honden

Mariëlle van Dijk
Qr
from € 50 (100%)

Geen Nijmeegse 4Daagse dit jaar, maar wel te voet naar Nijmegen en terug! Het Radboud UMC/ Universiteit zijn al jarenlang betrokken bij de 4Daagse en zetten zich nu in voor onderzoek naar het Coronavirus. Om een kleine bijdrage te leveren, wandel ik dit jaar niet alleen voor mezelf, maar doe ik mee met de actie "Wandel Corona de wereld uit". Vanuit de Vijfheerenlanden maak ik een trektocht met de shetlanders Lola en Smelleken en honden Duno en Vosje naar de wandelstad van Nederland. Route: Vijfheerenlanden, Betuwe, Grebbeberg met bezoekerscentrum en natuurgebied de Blauwe Kamer, landgoed Duno bij Oosterbeek, Nijmegen, Ooijpolder, paar dagen kamperen in Berg en Dal en vervolgens op de terugweg langs de Waal via Varik, Neerijnen en Haaften. Met 2 benen en 4x4 poten gaan we de nodige stappen zetten. Doe mee en steun het onderzoek naar Corona door op “Doneer nu” te klikken. Hartelijk bedankt alvast!

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 15 08-08-2020 | 21:47 Mooi initiatief! Succes en de hartelijke groeten vanuit de Kerkweg!
€ 15 04-08-2020 | 14:04
€ 20 21-07-2020 | 14:55
View all

Laatste voorbereidingen

06-08-2020 | 19:48 De voorbereiding voor de trektocht is bijna klaar. Wat een verschil met de vorige trektocht naar Nijmegen die ik jaren geleden maakte! Het was de eerste keer dat ik met de pony’s ging wandelen, in plaats van met de ponywagen langs boerencampings te rijden. Die zomer regende het vaak en was ik blij met elke keer dat de zon weer door kwam. Verder was het één groot avontuur en kan ik gelukkig bij alle weer best wandelen.  Dit jaar heb ik het vertrek tot na het weekend uitgesteld, omdat het niet goed voor de honden is om met deze warmte veel te wandelen, maar inmiddels worden er ook dan flinke temperaturen opgegeven. Een vroege start dan maar en een lange middagpauze op een mooie plek met goed gras en schaduw. Woensdag heb ik de nieuwe tassen teruggekregen van Carla van de Toverdoos at Home. Het ruggedeelte is verlengd, waardoor de tassen hopelijk stabieler blijven liggen. Voor de pony’s fijn en met twee honden als gezelschap extra belangrijk dat ik onderweg niet te vaak met de bagage bezig ben. Bovendien lopen we geen rustige route door bos en hei, maar is het weer ouderwets trekken over grote bruggen, veerponten en misschien een stuk door Arnhem als het met de pont niet lukt. Met Carla en de kinderen na een goede borstelbeurt van de pony’s naar het Kerkpad gewandeld. Lola met Naomi op de rug en Smelleken met haar nieuwe tas op de rug. Inpakken gaat altijd vanzelf, zelfs zonder inpaklijst als het moet, maar voor de dieren die thuis achterblijven moet er altijd wat extra gedaan worden. Genoeg drinkbakken, een nieuw stuk omheining gezet, mest wegruimen, extra voer klaarzetten, een nieuwe laag bodembedekking in het kippenhok en nog vele andere klussen.  Een andere donzen slaapzak werd door Ellie geregeld, zodat het slapen vast beter zal gaan dan de vorige trektocht in Salland; de temperaturen zakten toen naar 0 C 's nachts, met af en toe hagelbuien onderweg en de oude slaapzak bleek te dun geworden.....                                          Nieuw dit jaar is ook de smartphone die onderweg meegaat, o.a. om foto’s en filmpjes naar goede kennis Bep en andere bekenden te kunnen sturen. Met het voornemen om onderweg zo weinig mogelijk tijd aan internet te besteden, ben ik voor het eerst toch niet offline bij deze trektocht.    Wandelen gaat nog gewoon ouderwets met een wandelkaart en met 2 pony’s, 2 honden en 4 boeken gaat het vast lukken om me aan dat voornemen te houden…. Met dank aan schoonzus Annelies voor het installeren van de Whatsapp; als alles werkt en er is tijd ’s avonds, ga ik proberen de blog om de dag bij te houden. Tot volgende week!  
Read more