Ronde Wieringen

28-07-2020 | 16:46

 Oeps... dan vergeet je opeens om een update te plaatsen

30 juni t/m 1 juli: ronde Wieringen - 30 km

Voor mijn tweede etappe heb ik besloten om naar Wieringen te gaan en daar 2 dagen te gaan lopen, met een tent, slaapzak en matje in mijn rugzak achterop. Ik heb vanaf station Ede-Wageningen de trein gepakt naar Alkmaar en ben daar op de bus naar Den Oever gestapt.
Na in Den Oever even bij mijn opa en oma langs te zijn geweest ben ik richting de haven gelopen, om via de nieuwe dijk naar de vogelspottersplaats te gaan lopen.
Vanaf daar ben ik over de dijk gelopen tot aan Stroe. Hier heb ik even bij de Heidense Kapel gekeken en vanaf daar ben ik doorgelopen over Stroe richting Hippolytushoef, maar tussendoor nog wel een stukje achterdijk meegepakt. In Hippo ben ik doorgelopen tot aan de Aldi, waar ik wat avondeten en ontbijt/lunch voor de volgende dag heb gehaald. Vanaf daar ben ik door de weilanden weer richting Stroe gegaan, waar ik na 14 kilometer aankwam op mijn slaapplek bij vrienden, waar ik mijn tentje in de tuin kon opzetten.

De volgende ochtend ben ik - niet al te vroeg - weer van Stroe vertrokken, richting de N99. Deze ben ik vlak voor de rotonde bij Hippo overgestoken om zo door de weilanden richting de Koog te lopen. Achter de Koog langs heb ik over het fietsersbruggetje het Amstelmeerkanaal overgestoken, waarna ik met midden in de Wieringermeer stond.
Vanaf daar ben ik dwars door de polder gelopen om zo via de lange, rechte wegen uiteindelijk bij de Frieseweg tegen de A7 aan te lopen. Via de Frieseweg ben ik de snelweg overgestoken en heb ik de weg gevolgd tot centrum Wieringerwerf. Vanaf daar ben ik richting mijn andere oma gegaan, waarna ik op de bus stapte richting Middenmeer, en de ronde na 16 kilometer was afgelopen.

Na gezellig nog een nachtje bij mijn oom en tante in Middenmeer te hebben geslapen ben ik op station Schagen weer op de trein gestapt, terug naar Ede.

 

Totaal nu: 55 kilometer. Binnenkort weer de volgende etappe!