Camino de Nijmegen

Mariska Schoorl-Sentveld
Qr
van totaal € 100 (317%)

Nu dit jaar en mijn Camino naar Santiago en de 4daagse niet door kunnen gaan, ben ik blij dat ik wel de alternatieve 4daagse kan lopen. En die kan inzetten om mijn bijdrage te leveren aan het Corona-onderzoek. Nu wilde ik niet bij huis wandelen tijdens de alternatieve 4daagse ( want ja daar loop ik het hele jaar al mijn rondjes) En ik wilde ook niet op de routes van de 4daagse zelf gaan wandelen ( dat lijkt me lekker sip langs alle feest en gezelligheid dat er niet is en wel hadden moeten zijn). Daarom heb ik een combi bedacht van de Camino en de 4daagse: de Camino de Nijmegen. Ik wandel van 20 tm 24 juli van Breukelen naar Nijmegen. Via een deel van de Nederlandse Camino en een deel van het langeafstandspad Grote Rivieren. De afstand zal zo rond de 125 km zijn. En dan wandel ik toch op de vrijdag van de intocht Nijmegen binnen!

Route: maandag 20 juli Breukelen- Bunnik. Dinsdag 21 juli Bunnik- Wijk bij Duurstede.  Woensdag 22 juli Wijk bij Duurstede- Tiel. Donderdag 23 juli Tiel- Dodewaard.  Vrijdag 24 juli Dodewaard- Nijmegen. 

( als training loop ik een dag van huis in Lisse naar Haarlem, En een dag van Haarlem naar Amsterdam,  ook over de Camino route)

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 22-07-2020 | 13:00 Prima doel! Veel plezier met lopen en hopelijk volgend jaar weer gewoon de vierdaagse in Nijmegen.
€ 15 18-07-2020 | 18:26 Mooie actie van collega! Goed doel.
€ 5 17-07-2020 | 09:12
€ 5 16-07-2020 | 16:09
€ 15 01-07-2020 | 21:29
Bekijk alle

Eerste wandeling Lisse-Haarlem

07-07-2020 | 10:48  Vrijdag 3 juli heb ik mijn eerste stuk Camino gewandeld. Als oefening voor de Camino de Nijmegen. En omdat ik eigenlijk wel van huis naar Nijmegen zou willen lopen. Daarom ben ik van huis gestart en over de Camino route naar Haarlem gewandeld.  Ongeveer 20 km. Om de Camino goed te beginnen ben ik in het gemeentehuis van Lisse mijn eerste stempel gaan vragen voor in mijn credential.  En die heb ik ook gekregen van die leuke dames achter de bali, klaar voor de start dus! Het lopen met een kilo of 8 a 9 op de rug ging eigenlijk best goed. Ik ben beste maatjes met deze rugzak. Het was een erg leuke mooie wandeling. In Haarlem had ik een afspraak op het kantoortje van de st Jacob vereniging Haarlem in het st Jacob Godshuis.  Dat was mijn eindpunt en daar ben ik hartelijk ontvangen door een vrijwilligster en heb ik de tweede stempel gekregen. Een echte officiële Camino stempel! Volgende week ga ik verder met de route, dan van Haarlem naar Amsterdam. 
Lees meer