Samen stoppen we het coronavirus!

Mensen noemen onze zorgprofessionals helden. Zelf vinden ze dat niet. De omstandigheden zijn extreem, dat klopt. Ook onder deze omstandigheden zetten ze zich voor meer dan 100% in en doen ze waar ze goed in zijn: zorgen voor patiënten en onderzoek doen naar het coronavirus.

Onderzoek
Als je je vijand wilt verslaan, moet je hem goed leren kennen. Heel goed. Want elk detail, elke zwakke plek, kan hét verschil maken. Met die bril kijken onze onderzoekers naar Covid-19. Ze werken keihard om het virus in kaart te brengen, om met die kennis mogelijke behandelingen en medicijnen te ontwikkelen. En dat heeft al tot positieve resultaten geleid. Een paar voorbeelden van onderzoeken die versneld zijn opgestart, zonder dat de budgetten rond zijn; er is namelijk geen tijd te verliezen!

‘Het lijkt erop dat we een essentieel mechanisme in het ziekteproces van Covid-19 gevonden hebben, dat tot dusver over het hoofd werd gezien. Het is een mechanisme dat belangrijke consequenties heeft voor de behandeling van de ziekte. In internationaal verband onderzoeken we nu of de nieuwe inzichten en behandelingen inderdaad effect hebben in de praktijk.’ Dr. Frank van de Veerdonk, internist.

‘In samenwerking met UMC Utrecht zijn we een studie gestart naar de mogelijke werkzaamheid van het vaccin tegen tuberculose (BCG-vaccin). Als het werkt, kunnen we onze zorgmedewerkers beter beschermen tegen het coronavirus.’ Prof. dr. Mihai Netea, hoogleraar Experimentele Interne Geneeskunde.

Bekijk onderstaand Engelstalig filmpje op NBC News over het BCG-onderzoek in het Radboudumc.

Beschermingsmiddelen en beademingsapparatuur
Totdat we het virus hebben verslagen, is het belangrijk om onze zorgprofessionals te beschermen, zodat zij de beste zorg kunnen blijven geven aan onze patiënten. Ook hier hebben we hulp voor nodig. Denk aan het testen van professionele mondkapjes en gezichtsbeschermers. En het alternatieve beademingsapparaat, waar IC-arts dr. Hugo Touw aan meewerkt, om de capaciteit van IC’s in binnen- en buitenland te kunnen opschalen als het nodig is.

Help mee, doneer!
Wil jij meehelpen aan deze oplossingen? Doe dan nu een donatie. Dat vinden wíj een heldendaad. Elk bedrag helpt. Bedankt namens al onze zorgprofessionals!

Crowdfunding
We zijn op alle fronten bezig om de benodigde financiering te verwerven. Naast deze crowdfunding waarmee iedereen online kan doneren, kunnen fondsen en bedrijven het onderzoek in het Radboudumc ook steunen via het Radboud Fonds. U kunt hiervoor contact opnemen met Marieke Kokkeler.

Dit is een actie van het Radboud Fonds; een fonds opgericht door Radboudumc en Radboud Universiteit.


Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie en vraag collega's, familie, vrienden en bekenden je te steunen. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Harm Edens

25-05-2020 | 12:38 Geplaatst op: Wandel corona de wereld uit! Harm Edens van Dit Was Het Nieuws is ambassadeur van het Radboud Fonds. In deze video vertelt hij meer over Wandel corona de wereld uit!
Lees meer
Bekijk alle
€ 25

Joke

31-05-2020 | 00:33 Aan: Wandelen tegen corona Mooie actie, veel succes!!🍀🍀